TIPS OM KLASSKASSA

Här listar vi några saker som är bra att tänka på när ni bestämmer er för att starta en klasskassa till er klassresa och börja tjäna pengar t.ex. genom att sälja LOVE TEA produkter.

Vad ska klasskassans pengar användas till?

Kom överens om vad ni ska använda pengarna i klasskassan till redan från början. Ska alla pengar sparas till t.ex. en klassresa eller kan pengarna även användas till att köpa avslutningspresenter till lärare eller annat som kan vara en kostnad för klassen.

Vem tar ansvaret för pengarna?

Ofta bildas en grupp av föräldrar som tar ansvar för att hålla ordning på de pengar som kommer in till klasskassan t.ex. genom att sälja produkter och de eventuella utgifter som kan finnas. Oftast startas ett särskilt bankkonto där pengarna sätts in.

Hur ser planen ut?

Skriv ner de förslag som kommer in. Vad ska ni göra för aktiviteter för att samla in pengar till er klasskassa? När ska ni göra aktiviteterna? Fördela ansvaret i arbetsgrupper med både barn och vuxna

Vad har ni för mål att uppnå?

Hur ser önskemålen om klassresa/ skolresa eller annat ni samlar pengar till i klasskassan ut? Hur mycket pengar behöver ni få ihop? Sätt upp ett realistiskt mål så att det blir roligt och ger en ökad gemenskap att göra aktiviteter tillsammans t.ex. genom att sälja LOVE TEA så att det inte blir en press att uppnå alltför orealistiska mål.

Vilka vuxna tar ansvar för skolresan?

Ta reda på hur er skola ställer sig till en skolresa om det är målet med er klasskassa. Ställer lärare upp och följer med? Kanske kan ni kombinera en nöjesresa med något mer läraktigt som t.ex. ett besök på ett museum först och då finns det kanske en del av pengarna att söka via skolan t.ex. till bussresan och kanske kan klassresan då genomföras på skoltid?

Vad händer om elever slutar eller tillkommer i klassen?

Gör upp regler för vad som gäller med pengarna i klasskassan när elever slutar eller tillkommer i klassen. Ofta bestämmer man att de pengar som samlats in till klasskassan & klassresan stannar kvar till fullo även om elever flyttar från klassen och att de som kommer nya får ta del av det som redan samlats ihop. 

Beställ er första order med LOVE TEA HÄR och börja sälja och tjäna pengar till klassen & klasskassan!

SÄLJ TILL KLASSKASSAN
PENGAR TILL KLASSEN, LAGET, FÖRENINGEN
TJÄNA TILL KLASSRESAN

Sälj & tjäna pengar till klassen, klasskassan, klassresa, skolresa, idrottslaget, lagkassan eller föreningen - Love Tea by Stars of Sweden

 

+ 46 70 788053

info@lovetea.se